Te doen

Kinderfeestjes
De Heemtuin is ideaal voor kinderfeestjes. Zowel binnen als buiten kan het gehele seizoen onder begeleiding een verjaardag of ander feestje gevierd worden. De keuze is vrijwel onbeperkt en natuurlijk wordt er gezorgd voor feestelijke versnaperingen.
De verschillende arrangementen

Feesten
Wie een geschikte locatie zoekt voor een feest of een receptie, vindt deze bij de Heemtuin Muntendam. Gezelschappen van 5 tot 100 mensen kunnen bij ons terecht.

Educatie
De Duurzame Boerderij coördineert en verzorgt de Natuur en Milieu Educatie voor de gemeenten Veendam en Menterwolde vanuit de Heemtuin Muntendam.
Schoolklassen brengen ieder jaar een bezoek aan de Heemtuin.

Eten & drinken
De Heemtuin is in elk seizoen prachtig en een bezoek waard. Na een wandeling of een rondgang in de tuin, kunt u bij het Paviljoen terecht voor de inwendige mens.

Vergaderen
De Heemtuin heeft een uitermate geschikte zaal voor vergaderen. U kunt met een groep tot 35 personen vergaderen in de Heemtuinzaal. Natuurlijk kunnen we zorgen voor koffie/thee, gebak, lunch, borrelhapjes etc. Of u kunt uw dag afsluiten met een buffet.

Wandelingen
De Heemtuin is een gebied waar prachtig gewandeld kan worden. Tijdens elk jaargetijde en op elk moment van de dag. De Heemtuin biedt verschillende wandelroutes voor jong en oud met variërende thema’s. Bij ons paviljoen is het goed toeven na een inspirerende wandeling in onze Heemtuin.

Natte neuzen
De “Natte Neuzen” is een speciale wandelroute bedacht voor de viervoeters. De honden mogen loslopen en lekker rennen, spelen in het bos, zand, heide of water.

Trouwen
De Heemtuin is een officiële trouwlocatie omringd door een riant natuurpark. Elk seizoen heeft wel wat te bieden. Geniet van de bloemenpracht in de zomer of van de kleuren in de herfst en geef elkaar in deze romantische omgeving het jawoord.

Rondleidingen
Bij “De vrienden van de Heemtuin” zijn een aantal zeer ervaren gidsen actief die u een heel andere kijk op de natuur kunnen geven. Heeft u wellicht iets te vieren, of bent u op zoek naar een gezellig uitje? Boek dan bij ons een rondleiding! Onze gidsen vertellen u graag de bijzondere wondertjes van de natuur.